Відповідь на питання: Що означає техніка Terrazzoo і чому воно дорожче?

Терраццо, в якості будівельного прийому, з’явився у Венеції, в 15 столітті, як спосіб використовувати залишки мармуру. У 20х роках минулого століття мода на цю технологію відродилася і широко відбилася в оформленні офісних будівель і метро. І ось 2015-2020гг – нова хвиля.

Суть полягає в тому, що шматочки кольорового каміння заливаються масою (в нашому випадку бетоном) для отримання цілісного полотна. Вкраплення можуть бути різного кольору, а також можна зробити саму основу будь-якого кольору – в результаті отримуємо сотні варіантів комбінації кольору і фактури. Ось чому Terrazzo знову і знову підкорює серця талановитих дизайнерів по всьому світу.

Умивальник накладний Square з столешницею в техніці Terrazzo

Але якщо дістати з форми виріб, який було залито такою сумішшю кольорових каменів і бетону – воно зовсім не буде виглядати як на картинці. Все тому що ще чекає серйозна робота “оголити” або “розкрити” заповітний малюнок. Для цього вручну сошліфовивется верхній шар товщиною 3-5 мм алмазними дисками.

Звичайно ж є і обмеження в таких роботах:

  • Кольорові камені повинні бути такого розміру, щоб вони могли поміститися в форму, такої фактури, щоб була хороша адгезія з бетоном
  • “Оголити” камінь можна тільки на площині, тому ми не можемо зробити, наприклад, вазон з канелюрами Flute або будь-яким іншим рельєфом в техніці terrazzo

У висновку питання ціни. Будь-який виріб, виконаний в техніці Терраццо істотно дорожче тому що:

А) замість звичайного щебеню використовуються кольорові камені

Б) замість сірого цементу використовується білий + спеціальні пігменти

В) більш висока ймовірність браку, тому що кожна нова комбінація “поводиться” по-різному

Г) йде в 3-4 більше робочого часу на доведення (в основному шліфування) поверхні

Але все це безперечно того варто тому на виході завжди виходить абсолютно унікальний, неповторний виріб зі своїм характером!